Excel-ohjelmointi.fi

Etusivu Hinnoittelu
Soita: 050 337 9941

Autan yrityksiä käyttämään Excel-ohjelmaansa liiketoimintansa kannalta tehokkaammin ja tuottavammin.

Soita 050 337 9941 ja kysy lisää!

Makrola, Y-tunnus 2007587-8


Excelin Pivot-taulukko on myös käsiteltävissä VBA-koodin avulla


Pivot-taulukko on yksi "alikäytetyimmistä" välineistä mitä Excel-ohjelmalla on tarjota. Sen käytön opettelu on kuitenkin suhteellisen yksinkertaista ja nopeasti tehty. Vielä enemmän Pivot-taulukoista saat hyötyä oman liiketoimintasi tueksi hyödyntämällä VBA:n tarjoamia ohjelmointimahdollisuuksia. Nopeimmin pääset alkuun soittamalla numeroon 050 337 9941 ja kertomalla tarpeistasi.


Jos Pivot-taulukko ei ole tuttu niin alla on linkki yksinkertaiseen esimerkkiin:

Excel 2010 -versiona

Microsoft 365 Excel -versiona


Pivot-taulukkohan on tunnetusti kätevä väline erityisesti laajan ja mutkikkaan tietoaineiston tarkasteluun erilaisista "näkökulmista". Sen avulla esimerkiksi alkuperäisessä taulukossa olevia tietoja on mahdollista järjestellä monipuolisemmin ja selkeämmin esittämään datan sisältämää informaatiota kuin muilla tavoilla olisi mahdollista. Tämä järjestely voidaan lisäksi tehdä ilman kaavoja.

Edelleen samasta tietoaineistosta voidaan muodostaa ja tallentaa useampiakin erilaisia Pivot-taulukoita jolloin saadaan esiin paljon informaatiota jota olisi vaikea hahmottaa ja lukea tietoaineistosta suoraan. Ja huomaa, että tämä järjesteleminen voidaan automatisoida. Ts. usein on mahdollista saada yhtä painiketta klikkaamalla muodostettua useita pivot-raportteja kyseisestä tietoaineistosta. Todella kätevää käyttäjän kannalta kun on tarpeen tuottaa pivot-raportteja aina säännöllisin väliajoin!

Toisaalta pivot-välineen hyödyntäminen edellyttää, että tietoaineisto on järjestelty ns. taulukko-muotoon, engl Table (ennen puhuttiin lista-muodosta, engl. List). Useimmilla yrityksillä näin ei lähtökohtaisesti ole, mutta ei hätää: on olemassa väline, jolla datatiedot saadaan kätevästi muokattua ja järjesteltyä vaadittavaan muotoon. Arvaatko mikä tuo väline voisi olla? Aivan oikein, VBA:n avulla voidaan data-aineisto saattaa luotettavasti ja nopeasti sellaiseen muotoon, josta Pivot-raporttien tuottaminen on mahdollista.

Tietolähteenä voi Excel-taulukon sijasta olla myös jokin ulkoinen tietokanta tai tiedosto.

Jos Pivot-taulukot ovat outoja tai uusia, mutta haluaisit kuitenkin päästä hyödyntämään niitä, niin nopeimmin pääset alkuun ottamalla rohkeasti yhteyttä ja kertomalla tarpeistasi.