Excel-ohjelmointi.fi

Etusivu Hinnoittelu
Soita: 050 337 9941


Kaaviot nopeasti ja tehokkaasti VBA-koodin avulla!


Useimmat Excel-ohjelman kaaviotoimintoja käyttävät tyytyvät valmiiden sisäänrakennettujen kaaviotyyppien käyttöön ja tekevät kaaviot "käsin" kuluttaen tuntikaupalla aikaa saadakseen kaavion näyttämään "riittävän hyvältä". Mutta kuten kaikkea muutakin Excelissä, myös kaavioiden tuottamista voidaan automatisoida ja tehdä kaavioiden säännöllisestä laatimisesta paljon miellyttävämpää ja nopeampaa.Esimerkki:

Halutaan seurata tietyn tuotteen myyntimääriä eri alueilla kuukausittain pitäen Excel-taulukossa kirjaa myyntiluvuista. Aina kuukauden vaihduttua halutaan laatia myyntitiedoista Word -raportti, missä näkyy edellisen kuukauden myynti eri alueilla kaavion avulla esitettynä.

Tällaisessa tilanteessa voidaan VBA-koodin avulla tehdä väline jolla koko toimitus hoituu yhtä painiketta painamalla. Tuloksena on Word-raportti, missä näkyy kaavio kuvaten tuotteen myyntiä eri alueilla havainnollisesti graafisen kuvaajan avulla.

Edelleen käyttöliittymään voidaan lisätä valintamahdollisuuksia: miltä kuukaudelta raportti halutaan, mitä alueita halutaan verrata keskenään, jne. Kun valinnat on tehty ja painetaan painiketta, tulostuu juuri valintojen mukainen kaavio nopeasti ja siististi.

Ja tämä on vain yksi yksinkertainen esimerkki lukemattomista tilanteista, joissa voit tehostaa Excel-ohjelman käyttöä VBA-koodin avulla. Kun haluat lisätietoja, soita 050 337 9941 ja kysy lisää!


Ja Sokerina Pohjalla:

Kun sovit yhteistyöstä kanssani, voit keskittää aikasi tarkasti vain niihin asioihin, joista oikeasti on hyötyä omalle liiketoiminnallesi. Mitään ylimääräistä sinun ei tarvitse opetella.